Dit moet je weten over kozijnen!

Er zijn tal van eisen aan moderne kozijnelementen. Ze moeten de warmte in huis houden, tegelijkertijd zo groot mogelijk zijn en dus veel licht in de kamers laten, terwijl ze ook storende geluiden buiten houden en het leven van inbrekers zo moeilijk mogelijk maken. Om aan al deze taken te voldoen, hebben ramen zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot echte hightech producten. Vooral in de jaren negentig en in de eerste jaren van het nieuwe millennium boekte de kozijntechnologie een indrukwekkende vooruitgang, wat tot uiting komt in een grote verscheidenheid aan functies.

De talrijke positieve eigenschappen zijn het resultaat van de interactie van alle componenten van een kozijn:

  • Kader
  • Beglazing
  • Materiaal
  • Uitrusting

De beste waarden kunnen alleen worden bereikt als alle componenten optimaal op elkaar zijn afgestemd.

De materialen die tegenwoordig worden gebruikt voor de constructie zijn nauwelijks veranderd ten opzichte van vroeger. Het kozijn wordt nog steeds gemaakt van hout, aluminium of kunststof en de beglazing is nog steeds van glas. De materialen worden echter anders verwerkt. Om een ​​hoge thermische kwaliteit te bereiken, zijn geïntegreerde, met lucht gevulde kamers en thermische scheidingen tegenwoordig standaard in kozijnen.

Op het gebied van beglazing zorgen meerdere ruiten, innovatieve vullingen en onzichtbare coatings op het glas ervoor dat er nog meer warmte in de ruimte wordt vastgehouden. En last but not least, als het gaat om installatie, wordt er nu meer belang gehecht aan een optimale en luchtdichte afwerking. Moderne kozijnen bereiken zo de best mogelijke waarden op het gebied van thermische isolatie en de andere functies die ervan worden vereist.

Alle berichten
crossmenu
Chat openen