Beglazing is net zo belangrijk als het frame!

Bij het kiezen van een raam speelt niet alleen het kozijn een rol, maar ook de beglazing. Het speelt namelijk een belangrijke rol bij de vraag of een raam - en dus het hele huis - goed is geïsoleerd tegen warmteverlies. Maar de beglazing heeft ook andere taken en eigenschappen. Het kan bijvoorbeeld helpen om geluid buiten te houden. En als je bijvoorbeeld glazen deuren in je appartement wilt, zorg er dan voor dat deze van veiligheidsglas is.

Tegenwoordig bouwt niemand meer enkel glas. Want enkel glas is simpelweg niet geschikt als enige afsluiting van een opening in het metselwerk naar buiten. Normaal glas heeft een U-waarde van 5,9 W/m²K. De U-waarde is de warmteoverdrachtscoëfficiënt en geeft de thermische geleidbaarheid aan. Dit betekent dat hoe hoger de waarde, hoe beter een materiaal warmte geleidt en hoe minder geschikt het bouwmateriaal is voor thermische isolatie. Enkele beglazingen zijn tegenwoordig alleen te vinden in niet-gerenoveerde oude gebouwen en als onderdeel van een historische gevel mag het onder bepaalde omstandigheden niet worden vervangen.

Het krachtigste raamglas is momenteel driedubbel glas. Het verschil tussen moderne driedubbele en dubbele beglazing is niet meer zo heel groot, U-waarden van 0,6 W/m²K zijn mogelijk. Degenen die een nieuw huis bouwen, geven vaak de voorkeur aan dubbele beglazing in plaats van driedubbele beglazing. Uiteindelijk is het ook een kwestie van prijs voor welke beglazing men kiest. De prijs van een raam hangt natuurlijk niet alleen af ​​van de beglazing, maar ook van het materiaal van het raamkozijn, de grootte en vorm van het raam.

Naast het kiezen van de dikte van uw glas, zijn er ook andere eigenschappen waar u uit kan kiezen.
Zonwerend glas – Reflecteert zonnestralen, maar laat het daglicht door.

Spiegelglas – Reflecteert warmte, maar laat het licht door en zorgt voor privacy

Veiligheidsglas – Dit zijn twee ruiten met een scheur vaste folie met elkaar verbonden. Dit betekent dat inbrekers niet zomaar door het raam kunnen inbreken, en daarnaast bestendiger is tegen onopzettelijke stoten. Dit glas wordt gebruikt bij een kozijn dat minder dan 80 cm is verwijderd van de grond.

Uw adviseur helpt u graag bij het vinden van de juiste beglazing.

Niet elk raam hoeft op alle vlakken aan dezelfde eisen te voldoen. Hiervoor heeft het raam aan de straatkant natuurlijk een hogere geluidsisolatiewaarde nodig dan het raam aan de tuinzijde. En als de kelder niet wordt verwarmd, hoeft het raam ook niet te zijn voorzien van de zeer effectieve driedelige warmte werende beglazing.

Door al deze individuele eisen kunnen de eigenschappen van uw ramen precies worden aangepast aan uw wensen en behoeftes.  Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • De beste mogelijke thermische bescherming
  • De hoogst mogelijke geluidsisolatie
  • Uitstekende inbraakwerendheid

Advies op maat helpt u om precies de beglazing te vinden die het beste bij uw woning past.

Alle berichten
crossmenu
Chat openen