Uw woning gratis verwarmen met een airco!

Het is heerlijk om de koude winterdagen door te brengen in een warme woonkamer. U kunt gemakkelijk met de Daikin Onecta App of afstandsbediening de temperatuur van de ruimte regelen.
De airco in de woonkamer staat natuurlijk niet de hele dag aan en daarom zit er in elke Daikin airco een ingebouwde timer zodat u deze kunt instellen op elk gewenst moment van de dag.
Wanneer u net wakker bent wilt u de ochtend natuurlijk niet doorbrengen in een koude woonkamer. U kunt hiervoor gebruik maken van de ingebouwde timer voor het rekenvoorbeeld.
 
Uitgaande van het feit dat de wekker om 07:00 afgaat en u eruit moet voor uw dagelijkse bezigheden. Wij stellen de airco om 06:30 in om de woonkamer vervolgens te verwarmen zodat er sprake is van een optimale temperatuur voordat u wakker bent. De airco laten wij werken totdat u en eventueel de kinderen de deur uit zijn. 
Het merendeel van de Nederlanders zijn uiterlijk 08:00 de deur uit wat erop neerkomt dat de airco in de ochtend 1,5 uur werkt. U gaat naar uw werk, de kinderen gaan naar school en in de woning is er grotendeels in de ochtend en in de vroege middag niemand aanwezig. Het is natuurlijk zonde om de airco te laten draaien en daarom staat de volgende timer weer aan rond 14:30. De benedenverdieping zal worden verwarmd voordat de eerste persoon thuis is gearriveerd.
Wij laten de airco tot 22:30 draaien omdat uitgaande van dat Nederlanders toch de slaapkamer opzoeken voor een goede nachtrust. De airco heeft hierbij nog eens 8 uur lang aangestaan waardoor wij op een totale werking van 9,5 uur uitkomen voor de benedenverdieping.
 De Daikin Comfora 5,0kW verbruikt 1,58kW/h wat neerkomt op 15,01kW per dag als de airco 9,5 uur wordt gebruikt. Ervan uitgaande dat u de airco 75 dagen van de 90 winterdagen volop laat werken, dan zal de airco 75 dagen * 15,01kW verbruik per dag = 1.125,75kW verbruiken om de benedenverdieping (woonkamer, keuken en gang) te verwarmen.
 
Slaapkamer 1 (55m3)
Het merendeel van de bevolking in ons land verwarmt de slaapkamer vaak op de laagste stand omdat men toch heerlijk onder de dekens ligt.
Uiteraard zullen wij als voorbeeld de airco elke nacht 3 uur lang de kamer laten verwarmen voor een aangenaam binnenklimaat.
In de eerste slaapkamer hangt een Daikin Comfora 2,5kW met een verbruik van 0,69kW/h.
Het is aangenaam om uw kamer te laten voor verwarmen voordat u naar bed gaat.
Daarom laten wij de airco een half uur draaien voordat u naar bed gaat en het eerste uur dat u in bed ligt. Dit zorgt ervoor dat de airco in 1,5 uur gebruikt wordt voor het eerste deel van de nacht.
In het tweede deel van de nacht werkt de airco 1 uur voor uw wekker gaat en vervolgens nog eens een half uur nadat u bent opgestaan.
Per nacht verbruikt de airco dus 3 uur * 0,69kW = 2,07kW.
Wij zullen net zoals bij de benedenverdieping 75 dagen hanteren voor ons rekenvoorbeeld.
75 dagen * 2,07kW verbruik per dag = 155,25kW
Zoals u kunt zien verbruikt de airco in de slaapkamer maar 115,25kW voor de gehele winter.
 
Slaapkamer 2 en 3:
Slaapkamer 2 en 3 zijn kleiner dus is hier een Daikin Comfora 2,0kW ruim voldoende.
Het verbruik voor de 2,0kW airco is 0,52kW/h.
Hier zullen de airco’s ook 3 uur per nacht draaien voor een totaal van 75 dagen.
Er is hier sprake van een verbruik van 1,56kW per nacht en dus 117kW voor 75 dagen.
U heeft 2 slaapkamers dus is het totale verbruik hier 234kW.
 
Conclusie
Zoals u kunt zien in de berekening verbruiken de airco’s gezamenlijk 1.475kW om de gehele woning te verwarmen in de winter.
Om “gratis” de woning te verwarmen is de volgende stap om zonnepanelen te plaatsen of eventueel de bestaande installatie uit te breiden.
Het is natuurlijk een investering van uw kant, maar deze zal snel terugverdiend worden gezien de gasprijzen. U bent hiermee jarenlang voorzien van zekerheid. Verder bent u niet afhankelijk van schommelige gasprijzen of andere externe factoren waardoor uw energierekening vele malen hoger zal zijn dan initieel gedacht.
Onze adviseurs komen graag langs voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek wordt er een systeem te bedacht die concreet bij uw woonsituatie past.

Wij werken samen met een gerenommeerd bedrijf in zonnepanelen om u het beste systeem in onze markt aan te bieden. 
©Copyright 2022. All Rights Reserved. Design & Development By